Komedier som utspelas på arbetsplatser

Det är inte sällan som de allra gråaste och mest monotona vardagarna är de som i efterhand frambringar mest skratt. Det uppstår något magiskt när känslan av att vara låst i sitt 8 till 5-yrke skapar ett driv att bryta av enformigheten. Spela spratt med kollegor, skoja med chefen och pinsamma situationer har blivit teman i några av världens bästa tv-komedier.

De fiktiva arbetsplatser som komedierna utspelas på hade lika gärna kunnat vara vilket företag som helst. En kul arbetsplats där medarbetare känner sig trygga och kan skämta innebär ökad motivation. Lär av serierna, hitta ett fördelaktigt företagslån på fakturino och boka en kurs i humor om så behövs. Ett bra sätt att förbättra kommunikationen i ett företag – som på sikt ökar chansen att det syns i resultaträkningen – är att uppmuntra till samtal. Och humor är en viktig del i det.

Parks and Recreation

Parks and Recreation fick totalt 7 säsonger och är den som kanske är mest over-the-top, men som samtidigt har flest moderna, galna och empatiska karaktärer. De små men ändå så viktiga politiska striderna som pågår i ett litet samhälle är huvudfokus i serien. Massor av skratt utlovas!

The Office

Mockumentär-genren fick sig en rejäl pånyttfödelse när the Office sändes första gången på BBC 2001. Serien lyckats fånga skratt, kärlek och hiskeligt pinsamma situationer i en enda kompakt tv-serie. Den amerikanska versionen är kanske mest känd, men spinoffs sändes i flera andra länder.

Den amerikanska versionen är skapad – kanske inte så förvånande – i en mer klassisk sitcom-stil. Vad som är bäst är en ständig diskussion bland fans, men gillar du den ena så gillar du antagligen den andra. En fördel om du skulle gilla den amerikanska, är att den fick 188 avsnitt, medan den brittiska endast sände 14.

The Larry Sanders Show

Larry Sanders show (1992 – 1998) är en klassiker bland komedientusiaster. Idag finns det ännu inget sätt att se serien i Sverige i sin helhet, men det är förhoppningsvis bara en tidsfråga innan dyker den upp på någon streamingtjänst eller tv-kanal.

I jämförelse med The Office och Parks and Recreation är Larry Sanders kanske inte lika mycket ”vardagshumor” eftersom serien handlar om en topp talk show som spelas in i Los Angeles. Men serien utspelas till största delen backstage vilket skapar kontorskänslan som även kan hittas i de andra serierna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Humorbloggen.se