Välj rätt vin till humorkvällen

Nu har samhället börjat att öppna upp igen efter pandemin och många vill gå ut med vännerna för att titta på ”stand up”, lyssna på musik och dansa. Men om ni vill dricka lite gott vin tillsammans kan det vara svårt att veta vilka sorter som passar bäst. Därför kan det vara bra att lägga ner lite tid på att utforska alla de goda viner som finns på marknaden, så att du är väl förberedd när du ska ut på humorkväll.

För att enkelt kunna prova ut goda viner i förväg kan du handla vin på nätet hos Vinoteket. Här finns en stor del välkända och populära viner i olika prisklasser. Du kan beställa hem Chardonnay, Prosecco, Bordeaux och många andra spännande viner på nätet och prova dem bekvämt hemmavid. För att få ett större utbud av vin att välja mellan kan du också starta en vinprenumeration där du får gratis frakt ända fram till dörren.

Bag-in-box eller vin på nätet

Enligt aktuell statistik dricker svenska folket helst vin ur en bag in box, vilket är en plastpåse med vin i. Men om du vill hitta nya viner att dricka med vännerna när ni går ut på humorkväll är det bättre att starta en prenumeration av vin på nätet, där du får ett stort sortiment att välja från och kan testa många nya vinsorter.

Matcha maten till vinet

När du ska välja vin kan du fundera över vad ni kommer att äta under humorkvällen. Det kan vara en bra idé att först hitta ett vin som alla i gruppen gillar, och därefter välja mat efter vin. Vinet tar lång tid att framställa, men maträtterna går att anpassa så att de kompletterar vinet. Genom att exempelvis välja rätter med svartvinbärsgelé, salt eller syrlighet kan du enkelt matcha vinet Cabernet Sauvignon.

Förfest eller hemmafest

Innan ni går ut kan det vara roligt att först ha en liten tillställning hemma, där du kan hyra en bartender som serverar vin och drinkar. Börja förbered humorkvällen ett tag innan så att det inte blir stressigt när det viktiga datumet anländer. Se till att du har tillräckligt med vin hemma, samt mat och snacks. Om du vill servera drycker som smakar bäst kylda, som öl och snaps, bör du köpa många kylklampar i förväg. Sätt igång med kylningen av drycken redan en dag i förväg. Om du ska servera kall mat under sommaren behöver du även hålla den kyld, för att minska risken för magsjuka. Detta är särskilt viktigt under rötmånaden. Om ni inte vill gå ut efter festen kan du hyra in en komiker som besöker tillställningen, och uppleva underhållning på det sättet i stället. En generös buffé passar bra till en humortillställning, där gästerna inte vill äta stora mängder mat utan hellre mindre munsbitar som de kan njuta av mellan skratten.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Humorbloggen.se