Skapa en positiv arbetsplats

De mest attraktiva arbetsplatserna är de som upplevs ha en positiv atmosfär av medarbetarna. Med humor och positiva vibbar är det lättare att locka kompetent personal till företaget. Därför bör du som chef eller personalansvarig arbeta för att skapa en arbetsplats med mycket glädje och humor där de anställda trivs.

Hos bemanningsföretag malmö hittar du positiv och kompetent personal som är redo att täcka upp för vakanser och arbetstoppar. Här kan du anlita personal med kompetens inom Business Administration, IT/Tech, Sales och Customer Support. Bravura har erfarenhet av många typer av bemanning och erbjuder kompetenta och ambitiösa individer som är i början av karriären.

Gör arbetsplatsen effektiv och positiv

Arbetsplatser som har valt att satsa på positiv psykologi i verksamheten har en lägre sjukfrånvaro, högre produktivitet, nöjdare kunder och lägre personalomsättning. Positiv psykologi är det som ger oss ett bra psykiskt mående och handlar om vad som skapar de bästa förutsättningarna för oss att fungera optimalt. Genom att ge positiv feedback där du talar om för medarbetarna vad de gör rätt, samt pekar på beteenden du uppskattar kan du göra skillnad. Fokusera på de anställdas styrkor och notera vad som får verksamheten att fungera bra.

Skapa en god arbetsmiljö

Arbetsmiljöarbetet måste alltid finnas med när du planerar arbetet i verksamheten. Där anställda och arbetsgivare har bra arbetsmiljöarbete går det också att finna en god patientsäkerhet. Som arbetsgivare behöver du upprätta en arbetsmiljöpolicy som du informerar alla anställda om. Undersök arbetsförhållanden och bedöm risker, samt ta fram olika handlingsplaner för åtgärder som inte kommer att genomföras på en gång.

Hälsosamma arbetstider är nödvändiga för att du ska orka med hela arbetslivet. Att omväxlande jobba dag och natt eller ständigt på natten, samt att ha långa arbetspass och alltid vara nåbar på jour kan ge en negativ effekt på hälsan. Arbetsmiljölagstiftningen är framför allt riktad till arbetsgivaren, som måste förebygga olycksfall och ohälsa samt skapa en bra miljö för den anställde att arbeta i. Regeringen har nyligen fastslagit en ny arbetsmiljöstrategi där ambitionerna höjs. I strategin görs politikens inriktning tydlig för områden som regeringen ser kan ha stor betydelse för att ge goda arbetsvillkor och bra utvecklingsmöjligheter.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Humorbloggen.se