Svenska ståuppkomiker

Det ligger säkert något i uttrycket att ett gott skratt förlänger livet. Att skratta så man kiknar eller magen viker sig är ju en positiv känsla som är kopplad till att man har hört eller sett något roligt. Det kan vara en rolig historia eller när någon gör något klantigt mitt framför ögonen på dig. Vill man vara säker på att få sig ett gott skratt så bör man införskaffa en biljett till någon av de uppträdanden som våra svenska ståuppkomiker bjuder på med jämna mellanrum.

Att vara ståuppkomiker är säkerligen inte lätt. Att stå helt ensam framför en stor publik som har höga förväntningar kan knäcka vem som helst. Därför gäller det att som komiker lägga upp presentationen av hela showen på ett bra sätt och känna sig trygg med det. Vill du själv bli ståuppkomiker, kan du på https://www.kompetensexpress.se ta en kurs i exempelvis presentationsteknik. Det kan vara en bra början för att lära dig att prata inför en publik.

I Sverige är vi ganska bortskämda med bra ståuppkomiker som får oss att skratta som om det inte fanns en morgondag. Det som även är positivt är att de ofta åker land och rike runt på turnéer, vilket gör att man har stora möjligheter att gå på en show oavsett var i landet man befinner sig.

Vilka svenska ståuppkomiker är bäst?

Därom tvista de lärde. Smaken är ju som baken så de flesta har sina egna favoriter. Här kommer dock en lista över ett par av de ståuppkomiker som för närvarande tillhör den svenska eliten:

  • Johan Glans är en av de mest populära ståuppkomikerna och han har gjort många framgångsrika uppträdanden med shower som World Tour of Skåne, World Tour of Skandinavien och World Tour of the World. Han spelar mycket på sin mesighet, späda kropp och bleka hy.
  • David Batra är en annan skånsk ståuppkomiker som uppträtt inför fulla hus många gånger runt om i Sverige. Han har även deltagit i flera humorprogram som bland annat Parlamentet och Kvarteret Skatan.
  • Karsten Torebjer (Patrik Larsson) är en annan rolig figur som man kanske inte helt kan säga är en ståuppkomiker, men likväl är hans show värd att se. ”Dansken” Karsten Torebjer är ett medium som gärna hyllar sig själv och är galet förtjust i allt vad pengar heter.
  • Petra Mede har förutom sina inspel som programledare haft populära shower runt om i landet där hon bjuder på sig själv med ståuppkomik av högsta klass. Hon spelar mycket på att hon är arrogant, högfärdig och en första klassens diva.

Det finns många namn kvar att nämna, så känner du för att skratta så sök på internet efter vilka ståuppkomiker som ska uppträda i närheten, så kommer du få ett minne för livet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Humorbloggen.se