Per Andersson

Sedd i bland annat Grotesco, Parlamentet och Lotta på Liseberg så har Per Andersson kommit till att bli både hyllad och älskad av det svenska folket. Den 40-årige göteborgaren har med sin enkla och kvicka humor blivit en av sveriges mest folkkära komiker. Men det finns mer hos Per Andersson än hans komik, i hans sommarprat fick vi ta del av hans enkla och sunda inställning till livet, att visst får man vara allvarlig men skrattet tröstar och gör livet lättare att leva. Per Andersson är en mångsysslare i allra högsta grad och snart kanske han kan lägga till livscoach till sin resumé.

En sann göteborgare

Med sin rappa göteborgska leverar han skämt efter skämt och redan som barn var Per Andersson komiker. Under uppväxten hemma i Mölndal satte han upp revyer och gjorde sketcher var helst det fanns plats. Mycket av hans humor är klassisk Göteborgshumor, ordvrängningar och ordvitsar avlöser varandra. I en numera klassisk sketch från Grotesco så redogör han för vad debatt, tubost och korvar har gemensamt. klippet har setts över 20 000 gånger på youtube och kan varmt rekommenderas. Kanske är det just enkelheten i ordvitsarna som gjort Per Andersson så populär och folkkär, kanske är det något annat? En sak är i alla fall säker, vi kommer att få se mer av Per Andersson.

En man av många kvaliteter

Det är dock inte enbart komik som Per Andersson sysslar med, rockmusikaler, skådespelande och radioprat finns redan på CV:et. I tv-rutan dök han upp för första gången 1998 i den klassiska serien Rena rama Rolf och efter det har han medverkat i bland annat Parlamentet, Hipp Hipp och Grotesco. Även om Per Andersson ofta setts i humorsammanhang så har han även visat prov på klassiskt skådespelande och som skribent bland annat för Göteborgsposten. Mångsysslaren Per Andersson har en förmåga att kunna nå ut med det allvarliga genom sin komik och kanske är det här hans styrka ligger. Vi väntar dock fortfarande på att han ska anta sig rollen som livscoach.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Humorbloggen.se